Legjobb cikkeink az öntözőrendszer témakörben.

Öntözés

Kertünk üdeségét a növények vízellátottsága határozza meg. Az egyik legkorszerűbb, leghatékonyabb és legkényelmesebb megoldás erre az automata öntözőrendszer kiépítése.
tovább »

Automata öntözőrendszerek téliesítése

Az automata öntözörendszert évente szükséges téliesítenünk, azaz a rendszert víztelenítenünk, méghozzá az elsö fagy megjelenése elött. Ezáltal kerülhetö ugyanis el a rendszer és tartozékai tekintetében egy nem várt fagykár. Az automata öntözörendszer vázát jelentö KPE csövek elviekben nem fagyhatnak el, még akkor sem, ha a víztelenítésre nem kerül sor, bár a csövekbe fagyott víz vélhetöen évröl-évre rontaná az anyag ellenálló képességét.
tovább »

Automata öntözőrendszerek története, előnyei

Az automata öntözőrendszerek a 20. század közepén az USA-ban és Izraelben jelentek meg, majd alkalmazásuk napjainkra már világszerte elterjedt. Érdekes adat, hogy az 1960-as évekre Floridában már a kertek mintegy harmadában volt telepítve öntözőrendszer. A legnagyobb öntözőrendszer gyártó cégeket (Hunter, Rain Bird, K-Rain, Toro, Nelson) napjainkban is e két ország adja.
tovább »

Takarékos kerti öntözés

A kerti növények a természes vízellátás mellett mesterséges vízpótlást is igényelnek. Automata öntözőrendszerrel takarékos módon tudjuk megoldani a mesterséges vízpótlást.
tovább »

Címünk:
Kövessen minket:


Minden jog fenntartva! © 2007-2019