Legjobb cikkeink a sövény témakörben.

Tanácsok növény választáshoz sövény telepítése céljából

Kertépítési tanácsainkhoz tartozó cikksorozatunkban már általánosságban szót ejtettünk a sövényekről. A modernkori kertépítésben mindinkább felértékelődik a sövények szerepe, hiszen a kertekbe való belátás megakadályozására a legszebb és legzöldebb megoldás a sövények ültetése.
tovább »

A sövények szerepe a kertben

A kertek többségében a sövények a telekhatár jelzésére szolgálnak, e mellett azonban a sövények alkalmasak lehetnek csúnya műtárgyak, tűzfalak eltakarására, szél- vagy hófogó funkció betöltésére, avagy a kert egyes részeinek elhatárolására is. A sövények rendes fejlődéséhez (is) elengedhetetlen a szükséges feltételek kialakítása és azok folyamatos biztosítása. A sövény telepítéséhez az első lépés, hogy a megfelelő növényt kiválasszuk.
tovább »

Tápanyagellátás a kertben

A kerti növények tavasztól őszig fejlődnek a legerőteljesebben, pontosabban akkor, amikor a hőmérséklet és a nedvesség viszonyok megfelelőek számukra. A kertnek különböző növényeit másképpen gondozzuk, vannak kevésbé és erősen metszett felületek, gyorsan és lassan fejlődő növények is. Mindezektől függ a megfelelő tápanyagellátás/utánpótlás is.
tovább »

Sövénynek is ültethető fenyőfélék

Szinte minden kertben vannak sövények, melyek akadályozzák a belátást az út és a szomszédok részéről, fogják a szelet, védenek valamelyest a szennyezésektől és intim szférát teremtenek a kertben. Manapság leggyakrabban télizöld vagy örökzöld növényeket ültetnek sövényként.
tovább »

7 legjobb és letesztelt sövénynövény

A sövények kertünk fontos részei: védenek a belátástól, a széltől és jó fajta választás esetén gyorsan növekszenek, könnyen karban tarthatóak, és emellett még esztétikusak is. Sokféle növény használható sövénynövénynek, ezekből most kiválasztottuk a tapasztalataink szerinti hét legjobban bevált fajtát.
tovább »

Címünk:
Kövessen minket:


Minden jog fenntartva! © 2007-2019