Hozzászólások (0)

Kertépítés a budai kerületekben

kertépítés BudánBudapest budai kerületeiben, így különösen a II. kerületben és a XII. kerületben igen sok kertet terveztünk, illetve építettünk már (így például a Normafa környékén, a Hűvösvölgyben, Rózsadombon stb.).

Ezekben az úgymond középső budai kerületekben döntően a hegyvidéki jellegű domborzati viszonyok a meghatározóak, így tehát a kertépítés a hegyoldalakon történik, melynek következtében a legtöbb budai családi ház kertjében a tervezés és kivitelezés során igen fontos szempont és központi feladat a szintkülönbségek megfelelő áthidalása az épített rézsűk, támfalak segítségével.

Az önálló családi házak kertjeiben a támfalak, rézsűk kialakítása mellett jellemezően nagy hangsúly helyeződik a vízszintes zöldfelületek létesítésére, a változatos és igényes növényesítésre, illetőleg a kerti díszítőelemek, kertberendezések és más hasonló kerti design elemek, továbbá az ízléses térburkolatok, és kerti sütögetők, kerti grill teraszok kialakítására.

 

A jellemzően közepes méretű, néhol közvetlen erdőszéli, lehetőleg madárbarát budai kertek növényvilágának tervezésénél különösen fontosnak tartjuk a környezeti harmóniát, vagyis a természetes zöld környezetbe – a közeli, netán a telekhatárral közvetlenül szomszédos erdők flóra világába - való észrevehetetlen átmenet biztosítását.

kertépítés Budapest

 

Az általunk épített budai kertek mindegyikében automata öntözőrendszert telepítünk a kerti öntözés ellátására. A kerti locsolórendszerek vízellátását sok esetben kerti esővízgyűjtő (ciszterna), vagy - főleg a budafoki körzetben – fúrt kút biztosítja, amely öntözéstechnikai megoldások elterjedése a környezettudatos és egyúttal energiatakarékos szemlélet üdvözlendő térnyerését mutatja.

Hozzászólások

Szóljon hozzá:

Címünk:
Kövessen minket:


Minden jog fenntartva! © 2007-2019