Hozzászólások (0)

Mediterrán kert kialakítása Veresegyház közelében

Egy kert megtervezése, megépítése során mindig ügyelünk a Megrendelő házának stílusára és a kert környezetére, hogy ahhoz megfelelő stílusú kertet alakítsunk ki. Az alábbi képeken látható kertben a Tulajdonos egy mediterrán stílusú kertet szeretett volna, ami a kert vöröses kerítéséhez és a ház megjelenéséhez remekül illik. A délies, mediterrán hangulatot könnyedén elérhetjük, csak a megfelelő anyagokat, növényeket és kerti elemeket kell kiválasztanunk.


Terméskő támfal és emelt ágyás kerti tipegőkkel

A kert kialakítása során bézsesebb színű terméskövekből építettünk egy kiemelt virágágyást, amely színe miatt a vöröses kerítésfal előtt csodás látványt nyújt. Az ágyásba örökzöldeket telepítettünk, amelyek garantálják, hogy télen is élő legyen a kert, emellett színeikkel erősítik a kert mediterrán jellegét. A mediterrán hatású kőelemek meleg színvilága nem csak a kerítéssel mutat jól, hanem a medence azúr kék színével is, amelyek így együttesen a nyaralás pihentető élményét idézik az otthon kertjébe.

A kertben egy kerti csobogó is kialakításra került, melynek látványa, a víz csobogása, morajlása egyaránt kellemes nyugalmat áraszt. A csobogót kavicságyba helyeztük, köré pedig levendulát (Lavandula angustifolia), gömb puszpángot (Buxus sempervirens) és egy alacsonyabb alakfát ültettünk. A kerti kaputól tipegősor vezet a házhoz és a medencéhez, amelynek vonalvezetése is arra ösztönzi a látogatókat, hogy azon végighaladva fedezzék fel a kert többi részét.

Mediterrán csobogó
Csobogó a kertben

 

Hozzászólások

Szóljon hozzá:

Címünk:
Kövessen minket:


Minden jog fenntartva! © 2007-2019