Hozzászólások (0)

Mediterrán kert télen

Mindannyian szeretnénk egész évben élvezni kertünket, gyönyörködni benne, de sokan úgy gondolják, hogy télen a kertnek nincsen semmilyen szépsége a hiányzó virágtenger miatt. A következő képsorozatunkkal azt szeretnénk bebizonyítani, hogy kisebb trükkökkel, kerti elemekkel és örökzöld növényekkel télen is dekoratív lehet a kertünk.

Bár a havat garantálni nem tudjuk, de a bemutatott képeken látható, hogy egy mediterrán stílusú kertben milyen szép és kontrasztos, ezáltal igazán izgalmas látványt nyújt a hó a különböző kerti elemeken, mint a homokkő kőlapokból kialakított támfalakon.

Havas tuja

Kertünk megépítésénél gondoljunk a téli hónapokra is, hogy milyen növénnyel is dobhatnánk fel a hideg és zord időszakot. Válasszunk érdekesebb színű vagy habitusú örökzöldeket, mint például az arizóniai ciprust (Cupressus arizonica), mely sövényként télen is mutatós a kertben, főként, ahogy ágaira ráül a hó, de akár választhatjuk a „pom-pom” fácskának nevelt fajtáját is. Több kertészetben találkozhatunk bonsai jellegű fákkal vagy például a csüngő atlasz cédrussal (Cedrus atlantica ’Glauca Pendula’), ami hóval takart lombkoronája ugyancsak figyelemfelkeltő.

Ugyan még tél van de már jól látszódnak a mediterrán támfalak.

A téli időszakra is a kertben hagyott kovácsoltvas kerti bútorok és más elemek (pl. növényfuttatók, pergólák) íves vonalaikkal vagy rácsos mintázatukkal szintúgy egész évben díszítik a kertet.

Díszvilágítás és hó

A hosszú téli estéken a sötétedés után felkapcsolt kerti világítás, így a nagyobb növények töveihez elhelyezett kerti lámpa, amely alulról világítja meg az ágakat és a havat, szintúgy impozáns és hangulatos látványt nyújt a kertben.

Hozzászólások

Szóljon hozzá:

Címünk:
Kövessen minket:


Minden jog fenntartva! © 2007-2018